Opening uitbreiding NATO JFC Brunssum

Op 31 mei is door 4-sterrengeneraal van het United States Army, General Curtis M. Scaparrotti (Supreme Allied Commander Europe), op een feestelijke wijze de door LAUDY en haar partners gerealiseerde uitbreiding van het NATO Allied JFC Brunssum headquarters geopend.

De uitbreiding van het hoofdgebouw is gerealiseerd op het zwaar beveiligde terrein van JFC Brunssum. Geen eenvoudige klus. Bouwen op een zwaar beveiligd militair terrein, zoals JFC Brunssum, vraagt namelijk om een projectteam dat beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en dat kan plannen met militaire precisie. Bij dit specifieke project lagen de grootste uitdagingen namelijk niet zozeer op bouwtechnisch vlak, maar misschien nog wel meer op dat van hinderbeperking, integrale projectbeheersing, beveiliging en communicatie.

We zijn er trots op dat we dit mooie project op deze bijzondere locatie hebben mogen realiseren. Helaas zullen niet veel mensen het gebouw te zien krijgen, vanaf de openbare weg is het niet of nauwelijks te zien. Lokale omroep LOO-tv is echter ook bij de opening aanwezig geweest. Op enkele foto’s valt er een glimp op te vangen van het gebouw: http://www.loo-tv.nl/content/nieuwe-gebouw-geopend-op-jfc-brunssum-31-mei-2017

Het officiële nieuwsbericht van de NATO is hier terug te vinden: http://www.jfcbs.nato.int/page5964943/2017/saceur-opens-extension-to-headquarters-jfc-brunssum