LAUDY bouwt 67 gasloze woningen in Wittevrouwenveld Maastricht voor Servatius

Vandaag om 11.00 uur hebben de directies van woningcorporatie Servatius en LAUDY Bouw & Ontwikkeling de overeenkomst ondertekend voor de nieuwbouw van 67 gasloze woningen in de wijk Wittevrouwenveld in Maastricht. Medio oktober starten wij met de bouw.

Het project dat wij voor Servatius realiseren, bestaat uit twee drielaags appartementengebouwen met 14 respectievelijk 29 appartementen. Daarnaast bouwen wij nog 24 grondgebonden eengezinswoningen. De woningen komen aan de Tillystraat en de Stadhoudersstraat te liggen. Alle woningen worden door Servatius verhuurd.

LAUDY is reeds vanaf het schetsontwerp betrokken bij dit nieuwbouwplan. Samen met de partners Humblé Martens & Willems architecten, constructeur Van der Werf en Nass, bouwfysische adviesbureau Koumans & Partners en installatiebedrijven Unica en Caris & Reiner is het project uitgewerkt. De woningen worden gebouwd zonder gasaansluiting. Deze zogenaamde all-electric woningen zijn daarom voorzien van zonnepanelen en een lucht-water warmtepomp.