Een kijkje achter de schermen bij Rockwool Roermond

19 juni 2020

Dagelijks werkt ons specialistische team van Laudy Industrieservice op grote industrielocaties in Limburg. Belangrijk werk dat helaas niet altijd zichtbaar is doordat activiteiten vaak achter hoge hekken plaatsvinden. Daarom vandaag een kijkje achter de schermen bij Rockwool.

In 1968 opende Rockwool haar deuren op de huidige locatie in Roermond. In Roermond worden tegenwoordig diverse producten gemaakt via verschillende productielijnen. Denk hierbij aan bekende producten zoals Rockfon akoestische plafond- en wandplaten, Rockpanel gevelbekleding, Grodan steenwolsubstraatoplossingen voor de tuinbouw, Rockwool pijpschalen voor leidingisolatie, etc. Gelijk vanaf de opening is Laudy als bouwpartner betrokken bij Rockwool. Laudy beschikt over een eigen vestiging op het terrein van Rockwool. Op deze manier kunnen wij snel reageren op aanvragen.

De werkzaamheden die wij uitvoeren op het terrein zijn zeer divers. Geen dag is hetzelfde voor ons vaste team op deze locatie. Ivo Carprieaux, onze projectcoördinator bij Rockwool, kan er over meepraten: “In 2002 ben ik als metselaar bij Laudy in vaste dienst gekomen. Gelijk ben ik bij Rockwool gestart. Werken op een industrielocatie als Rockwool betekent dat je van alle markten thuis moet zijn. Vandaag renoveer je nog een kantoor en morgen leg je de fundering aan voor de aanpassing van een productielijn of voer je betonreparatiewerkzaamheden uit.”

Het lijkt eenvoudig, een vaste vestiging op het terrein van de opdrachtgever, maar niets is minder waar. Ivo: “We hebben niet één opdrachtgever, maar meer dan 30. Ieder bedrijfsonderdeel verstrekt opdrachten en al deze opdrachtgevers willen wij optimaal kunnen bedienen. Op jaarbasis voert het team op Rockwool gemiddeld ca. 600 projecten uit. Dit zijn omvangrijke projecten zoals aanpassingen in en aan gebouwen maar ook kleinere projecten. Recent hebben wij een nieuwe toiletgroep gerealiseerd bij de fabriek van Rockpanel, op de plaats waar voorheen een onderzoeksruimte gesitueerd was. Maar wij hebben ook ondersteund bij het doorvoeren van aanpassingen ten behoeve van het Corona-proof maken van de werkplekken op het hoofdkantoor en jaarlijks controleren wij alle ca. 600 nood- en vluchtdeuren van alle gebouwen.”

De rol van Ivo is niet in één woord te omvatten. Ivo: “Ik onderhoud de contacten met de opdrachtgevers, verzorg de opnames, voer een deel van de calculatie-, werkvoorbereidings- en engineeringswerkzaamheden uit en stuur samen met collega Mark ook de vakmensen aan in de uitvoering.” De dagelijkse leiding van het Laudy-team op het Rockwoolterrein is in handen van Ivo en Mark, maar zonder ons vaste team met vakmensen zou het snel spaak lopen. Ivo vervolgt: “Het is belangrijk om te werken met ervaren, allround vakmensen die het terrein, de opdrachtgevers en de gebouwen goed kennen. Met collega’s als Mark en Roy, die vast gesitueerd zijn op Rockwool, gaat dit uitstekend! Bij grotere projecten schakelen we andere collega’s in van Laudy Industrieservice. In de regel werken hier daardoor regelmatig zo’n 4 tot 5 collega’s die ook werkzaam zijn op projecten bij onder meer Chemelot, Sekisui, VDL of Tata Steel. Soms zijn dit collega’s die zich hebben gespecialiseerd in bijvoorbeeld betonreparaties, het aanleggen van vloeistofdichten vloeren of het aanbrengen van vloeistofdichte coatings. Het is vooral van uiterst belang dat deze mensen, vanwege de specifieke veiligheidsregels, bekend zijn met werken op industrielocaties.”