Eerste paal CPO-project Les Mouleurs Maastricht

De uitvoering is begonnen! In Maastricht hebben wij afgelopen maandag de symbolische 1e paal geslagen van het CPO-project (collectief particulier opdrachtgeverschap) ‘Les Mouleurs’ in Maastricht. Aan de Maagdendries realiseren wij dit appartementencomplex met 20 appartementen. De grootste appartementen hebben een vloeroppervlak van ruim 200 m2. Na de symbolische paal op 22 oktober gaan, zoals op de foto te zien is, nu de echte palen de grond in.

Bij een CPO-project is de opdrachtgever een vereniging waarvan de leden de toekomstige bewoners zijn. Er is dus geen sprake van bijvoorbeeld een projectontwikkelaar. In bouwteam hebben wij, samen met onder meer Humblé Martens & Willems architecten en Castermans Engineering, het voorlopig ontwerp uitgewerkt tot een uitvoeringsgereed ontwerp.

Bijzonder aan dit project is dat er extreem veel maatwerk is verricht, een uitdaging voor onze woonconsulente. Zelfs de woningscheidende wanden van dit 4-laags gebouw staan op iedere etage anders, waardoor geen enkel appartement hetzelfde is. Zoals het hoort voldoet dit appartementencomplex ook ruim aan de duurzaamheidseisen. Alle woningen zijn aangesloten op een warmtenet en daarmee “gasloos”. De hellende daken zijn volledig voorzien van zonnepanelen en de EPG is kleiner dan 0.