Jubilaris aan het woord

20 juli 2021

1 juli 2021 was onze collega Martijn Elders officieel 12,5 jaar in dienst bij Laudy Bouw & Ontwikkeling. We kijken terug op zijn ervaringen van de afgelopen jaren.
"Ik startte bij Laudy in april 2008 op de afdeling projectontwikkeling. Eerst gedetacheerd en vanaf 1 januari 2009 in dienst. In het najaar van 2008 nam de bankencrisis zorgwekkende vormen aan. Hierdoor zijn de projectontwikkeling activiteiten bij Laudy destijds afgebouwd. Gelukkig werd mij toen de kans geboden om te beginnen op de afdeling commercie, waar ik tot op de dag van vandaag werkzaam ben.”

Hoe is jouw functie in de afgelopen jaren veranderd?
“Nadat ik de overstap heb gemaakt naar het team van commercie, ben ik in de wereld van de aanbestedingen gerold. Mijn werk bestaat o.a. uit het verzorgen van alle prekwalificaties en daarnaast heb ik ook aan de nodige plannen van aanpak meegeschreven bij aanbestedingen.

Gaandeweg heb ik opleidingen en cursussen gevolgd in communicatie en marketing en mij breder ontwikkeld. Naast commercie geef ik daarom al heel wat jaren invulling aan marketing en PR bij Laudy en de manier waarop we communiceren. Na de komst van een collega in 2019 hebben wij samen de volgende professionaliseringslag kunnen maken, onder meer op Social Media. Inmiddels zijn we in de situatie beland dat ik hoofdzakelijk nog coördineer op het vlak van marketing en PR. Maar het inhoudelijke werk helemaal loslaten vind ik maar moeilijk hoor.”

Wat spreekt jou momenteel het meeste aan van jouw huidige werkzaamheden?
“De veelzijdigheid en vrijheid binnen mijn functie. Ik ben actief op het gebied van tenders en marketing en krijg  voldoende vrijheid om invulling te geven aan mijn functie en zo ook de ruimte om nieuwe initiatieven te ontwikkelen.”

Op de vraag welk project/opdracht Martijn het meeste is bijgebleven antwoordt hij direct:
“Daar hoef ik niet lang over na te denken! Dat is het eerst project waaraan ik bij Laudy heb mogen meewerken, het Kloosterkwartier. Een indrukwekkende herbestemming van monumentaal vastgoed gelegen aan de stadsomwalling van Sittard.”

Martijn over zijn toekomstige ambities bij Laudy:
“Ondanks dat ik mijn huidige werk reuze interessant vind, heeft projectontwikkeling nog altijd een speciaal plekje. Eind 2020 is ons zusterbedrijf Laudy Vastgoedontwikkeling gestart en ik heb nu de kans gekregen om hier gefaseerd meer projectontwikkelingswerkzaamheden voor op te pakken. De komende jaren zal ik mij dus zeker niet gaan vervelen bij Laudy”.