Onze eerste PuurThuys woningen worden gerealiseerd

16 september 2021

Op dit moment zijn we volop bezig met het plaatsen van de casco’s en prefab gevelelementen voor onze eerste PuurThuys woningen in Maastricht. In totaal realiseert Laudy Bouw & Ontwikkeling hier 21 woningen die zijn ontwikkeld volgens ons PuurThuys woonconcept.

Direct na de bouwvak is gestart met het plaatsen van de prefab betonnen casco’s die bij plaatsing reeds voorzien zijn van kozijnen. Twee weken geleden is begonnen met het monteren van de prefab gevelelementen. Deze worden met een ingenieus ophangsysteem bevestigd aan de binnenmuren van het casco. De door E-ton geprefabriceerde gevelelementen zijn daarbij reeds in de fabriek in Maaseik voorzien van steenstrips en tevens gevoegd.

De sleutel voor een succesvolle realisatie is de afstemming tussen de diverse leveranciers. Bij traditionele bouw is dit natuurlijk al van belang, maar bij prefab bouw is dit zelfs essentieel! De verschillende elementen moeten immers goed op elkaar aansluiten, aangezien er maar zeer beperkte mogelijkheden zijn om te corrigeren en het bouwproces gestroomlijnd moet blijven lopen. Binnen het PuurThuys-team is er dan ook volop aandacht voor deze afstemming.

Inmiddels staan de volgende gevelelementen al weer klaar in Maaseik. Deze zullen later deze week richting de bouwplaats worden vervoerd voor montage.