Recente projecten in de industriebouw

20 april 2021

Op het Chemelot terrein in Geleen hebben wij een vestiging van waaruit de specialisten van ons industrieservice-team hun dagelijkse werkzaamheden verrichten. Ze zitten zo dicht bij onze industrieklanten en kunnen snel inspelen op de dagelijkse vragen. Bouwen in de industrie is een aparte tak van sport. Het productieproces draait vaak door en wordt maar heel af en toe stil gelegd. Dat is dan ook vaak het moment dat in korte tijd omvangrijke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd.

Een van die recente projecten betreft het renoveren van een tweetal betonnen vloeren behorende bij de HDPE-fabriek. Bij dit project verwijderen wij de betonnen toplaag van de vloeren, waarna wij de overgebleven vloer opruwen. Hierna meten wij de hechtsterkte en brengen een nieuwe vloer aan die bestaat uit beton die bestand is tegen extreem hoge temperaturen. Drie “kleine” uitdagingen: het werk aan een vloer dient in 3 weken te worden uitgevoerd. Het verwijderen van de bovenste laag beton is grotendeels handwerk, omdat het door de plaats van leidingen en installaties op veel plaatsen niet mogelijk is om een betonfrees in te zetten. En tot slot zijn de vloeren blootgesteld aan de weersinvloeden, waardoor het niet altijd mogelijk is om werkzaamheden uit te voeren. Ons team moet daarom steeds paraat staan.

Met name het handmatig slopen van de oude vloer is erg zwaar werk. Dat daarbij de afgelopen tijd het  weer niet bepaald meewerkte, maakt het extra zwaar. Met een team van ca. 15 personen is er flink doorgewerkt. Met al deze uitdagingen is het ons team gelukt onlangs de eerste vloer van ca. 300 m2 op te leveren. De tweede vloer van ca. 150 m2 is in uitvoering en zal begin mei worden opgeleverd.

Onze collega Melanie, projectcoördinator op het Chemelot terrein, spreekt over een sterk en hecht team dat met veel enthousiasme te werk gaat. Bij dit project is dit meer dan bevestigd. Wij hebben bij Laudy dan ook het grootste respect voor onze collega’s van industrieservice!