Revitalisatie Zwembad Hoensbroek

02 augustus 2022

Laudy heeft de selectie en aanbesteding gewonnen en mag het Zwembad in Hoensbroek gaan revitaliseren.

Binnen zullen wij het complete tegelwerk van baden en kleedkamers vervangen, herstellen wij de constructie door het vervangen van alle kolommen rond de baden en voeren wij betonreparaties uit in de baden en omloopkelders. De huidige sporthal, die onderdeel van het zwembad is, wordt gesloopt.

Aan de buitenkant worden de buitengevel en dakbedekking compleet vervangen. Daarbij wordt de dampdichtheid vernieuwd en isolatiewaarde verhoogd om het gebouw gasloos te kunnen maken. Met onze installatiepartners vervangen wij de verwarming installaties (van het gebouw en zwemwater) en de luchtbehandeling om de aansluiting op mijnwater te kunnen realiseren. Ook vervangen wij diverse elektrotechnische systemen.

De overeenkomst voor deze grootschalige renovatie is getekend met de Gemeente Heerlen als opdrachtgever. Vanuit onze waardekernen werken wij efficiƫnt in gespecialiseerde teams. Op dit project zetten wij de waardekern utiliteitsbouw in. Op dit moment worden de laatste werkzaamheden verricht bij de renovatie van de Christus Koningkerk in Heerlen, ook voor de Gemeente Heerlen als opdrachtgever. Dit volledige utiliteitsbouwteam is reeds begonnen met de voorbereidingen voor de revitalisatie van het zwembad en zal na de bouwvak starten met de uitvoerende werkzaamheden aan het Zwembad in Hoensbroek.

Meer informatie over hoe het zwembad toegankelijk blijft is te vinden via onderstaande link:

https://www.zwembadhoensbroek.nl/nieuws/update-renovatie/https://lnkd.in/epQ_TCNJ

Gemeente Heerlen
Technisch Bureau Hermans
Lejeune Multi Electra