Stagiair Jasper van den Bergh aan het woord

05 april 2019

Bij Laudy dragen we graag ons steentje bij aan de opleiding van de nieuwe generatie medewerkers in de bouw. Op kantoor en onze bouwplaatsen leren diverse stagairs hoe het er bij een bouwbedrijf in de praktijk aan toe gaat. Vandaag geven we stagiair Jasper van den Bergh het woord.

Jasper volgt momenteel de opleiding Built Environment aan Zuyd Hogeschool in Heerlen. Jasper: “De opleiding van vier jaar kent twee stageperiodes. In het tweede jaar volgen studenten een tweetal snuffelstages, in het derde jaar volgt de beroepsstage van ca. 5 maanden.” Jasper volgt de afstudeerrichting bouwkunde, zit momenteel in het derde leerjaar en doorloopt zijn beroepsstage bij Laudy. “In februari ben ik gestart met mijn stage. Nadat ik bij mijn snuffelstage ervaring heb opgedaan bij onder meer een kleinere aannemer, wilde ik deze keer ervaren hoe het er bij een aannemersbedrijf aan toe gaat dat meer omvangrijke projecten realiseert. Bij Laudy kreeg ik de kans om ervaring op de doen bij het uitvoeringsteam dat verantwoordelijk is voor de nieuwbouw van Area 82 op het Chemelotterrein in Geleen. Laudy bouwt hier twee multi-tenantgebouwen met kantoren en laboratoria c.q. productieruimtes voor hightech producten. De gebouwen gaan onder meer onderdak beiden aan diverse startups.”

“Waar bij een kleinere aannemer door één persoon meerdere functies worden ingevuld, is bij een bedrijf als Laudy meer sprake van specialistischere functies, zoals calculator, werkvoorbereider en projectleider. Bij Laudy houd ik mij momenteel met name bezig met werkvoorbereiding voor het project Area 82. Maar daarnaast is een onderzoek ook onderdeel van de stage. Persoonlijk lijkt energieneutraal bouwen mij een mooi onderwerp hiervoor. Laudy heeft de laatste jaren de nodige ervaringen opgedaan op dit vlak, dus dat komt mooi uit!” 

Op de vraag of Jasper na zijn afstuderen ook bij een bouwkundig aannemer aan de slag wil is hij duidelijk. “De aannemerij spreekt mij erg aan. Het is geeft veel voldoening om papieren plannen daadwerkelijk te realiseren.”