Voortgang van het Brikkengebouw: Maison Blanche Dael

01 mei 2020

Het Brikkengebouw in het Sphinxkwartier in Maastricht wordt omgebouwd tot kantoor en opslag voor de koffiebranderij en theepakkerij van Blanche Dael. Het bestaande pand, waarvan het oudste gedeelte dateert uit 1875, wordt gerestaureerd tot het nieuwe “maison”. De oorspronkelijke ruimtes binnenin deze “baksteenfabriek” behouden zoveel mogelijk dezelfde indeling. Aan de buitenkant wordt onder andere de gevel gereinigd en worden nieuwe raamkozijnen geplaatst. 

Direct naast dit pand bouwt ons team momenteel aan een uitbreiding, bestaande uit prefab-elementen.

Projectorganisator Noel Houben: “23,5 meter nieuwbouw wordt hier in rap tempo opgebouwd. In circa twee dagen tijd wordt een volledige verdieping gerealiseerd. Wanneer die fase afgerond is worden de begane grond en eerste verdieping doorgebroken, zodat de nieuwbouw en het bestaande pand met elkaar worden verbonden en de toegankelijkheid hiertussen wordt bevorderd.”

Een van de toevoegingen die dit nieuwe “Maison” biedt, is de mogelijkheid om workshops te volgen en nieuwe thee- en koffiesmaken te ontdekken. Een ware droom dus voor liefhebbers van koffie en thee. In het najaar van 2020 kunnen de eerst bezoekers en personeel het gebouw betreden.