Hoogste punt Le Sud bereikt

Bij het deelgebied Le Sud, aan de Groene Loper is afgelopen donderdag het bereiken van het hoogste punt van de bouw gevierd. Door middel van een gezellige borrel is samen met kopers, Laudy Bouw & Ontwikkeling en betrokkenen van Ballast Nedam Development stilgestaan bij dit mooie moment. Dit deelgebied, bestaande uit duurzame woningen en appartementen, wordt gebouwd aan de zuidkant van de Groene Loper in Maastricht. De kopers van de appartementen kunnen naar verwachting eind dit jaar al hun nieuwe woning betrekken. De oplevering van de eerste grondgebonden woningen, in de wijk Fleur, volgt begin 2024.

Woonwijk Fleur
De bijna energieneutrale woningen in Fleur maken deel uit van het deelgebied Le Sud aan de zuidkant van de Groene Loper. Laudy Bouw & Ontwikkeling is in het begin van 2023 met de bouw van de wijk gestart. De elegante herenhuizen en duurzame stadsvilla’s zijn ontworpen door het prijswinnende architectenbureau Bedaux de Brouwer.

Fleur bestaat uit drie afzonderlijke delen met een eigen typologie speciaal ontworpen voor de gebogen straten. Het ontwerp van Fleur is gebaseerd op de bewezen architectonische waarden van Maastricht. Daardoor zijn deze witte woningen gestoeld op de natuurstenen plint, tijdloos én duurzaam. Het samenspel van de Groene Loper zelf, waar geflaneerd wordt enerzijds en het uitmuntende tijdloze ontwerp, de energie- en materiaal zuinigheid en de aandacht voor gezondheid van mens en dier anderzijds, maken dit project tot een zorgvuldig uitgebalanceerde gebiedsontwikkeling.

Appartementen Amelie, Jolie en Odile; Het Gastenhuis

De realisatie van de appartementen in fase 4 verloopt voorspoedig en de 70 koopappartementen van Amélie en Jolie zullen eind dit jaar worden opgeleverd. Het Gastenhuis is het laatste blok van fase 4 dat in het eerste kwartaal van 2024 zal worden opgeleverd. De koopwoningen zijn allemaal verkocht en de zorgappartementen Odile worden verhuurd door Het Gastenhuis.

Laudy Bouw & Ontwikkeling is hier in december 2021 gestart met bouwen. Samen met het plan Fleur vormen deze appartementengebouwen het kloppende hart van Le Sud. Het zuidelijke gedeelte van de Groene Loper begint hiermee aardig vorm te krijgen. Ook hier wordt de hoogwaardige stedenbouwkundige en architectonische kwaliteit van de gebiedsontwikkeling De Groene Loper zichtbaar, waar vanuit de woonbuurt aangesloten wordt op het hoogwaardige openbaar gebied. 

De Groene Loper
Aan de Groene Loper in Maastricht ontwikkelt Ballast Nedam Development de komende jaren in totaal zo’n 1.380 woningen en appartementen. De Groene Loper krijgt steeds meer vorm, zowel in het noordelijk deel als in het zuidelijk deel wordt volop ontwikkeld. Ongeveer 200 woningen zijn momenteel bij Laudy Bouw & Ontwikkeling in aanbouw en bijna 500 woningen zijn door Laudy Bouw & Ontwikkeling reeds opgeleverd. Een indrukwekkende gebiedsontwikkeling waarmee een nieuw stadsdeel voor Maastricht wordt gecreëerd en de voorheen opgesplitste stad weer één geheel is.

Interesse?
Wil jij ook wonen in dit mooie deelgebied aan de zuidkant van de Groene Loper, dat kan! Er zijn nog verschillende bijna energiezuinige woningen beschikbaar in de woonwijk Fleur. De verkopende makelaars voor de Groene Loper zijn Boek en Offermans Makelaars en Tijs & Cyril Makelaardij.