Hoogste punt PromenadePark Heerlen bereikt

Bij de eerste fase van PromenadePark, is afgelopen donderdag het hoogste punt van de bouw gevierd. Dit fraaie nieuwbouwplan gelegen in het centrum van Heerlen bestaat in de eerste fase uit 7 stadswoningen, 37 appartementen en de Foodhal Limburg. Dit project wordt door Laudy Bouw & Ontwikkeling in opdracht van VOC (Vastgoed Ontwikkelingscentrum) gebouwd. De gelukkige kopers van de woningen en appartementen kunnen naar verwachting in het voorjaar van 2024 hun nieuwe woning betrekken.


Feestelijk bijeenkomst
Samen met kopers en alle projectbetrokkenen is het mooie moment van het bereiken van het hoogste punt van de bouw gevierd. Na een toespraak van wethouder Marco Peters, Miriam Jongen van VOC  en Raymond Veugelers algemeen directeur van Laudy Bouw & Ontwikkeling werd een meiboom met slingers in de hoogte gehesen. De vlaggen wapperden feestelijk en daarna werd er getoast op een succesvolle bouw en voortgang!

PromenadePark
Het gebied dat met name uit commerciële ruimten bestond wordt de komende tijd getransformeerd naar een gebied van 98 woningen, 1.000 m2 horeca en maar liefst 7.500 m2 buitenruimte en groen.
Met het bereiken van het hoogste punt van fase 1 (Blok A, B en C), getekend door Martens Willems & Humblé Architecten uit Maastricht, worden de contouren van het PromenaPark al goed zichtbaar.

Blok A is de Theaterresidentie; een prachtig kopgebouw met 26 luxe en royale appartementen met ruime balkons/terrassen en minimaal 1 parkeerplaats in de kelder. Blok B betreft 7 ruime stadsvilla's met dakterras, balkon en ruime inpandige garage. Ten slotte biedt blok C een 11-tal appartementen variërend van 60 tot 110 m2 woonoppervlakte, allen met balkon en optionele parkeerplek.

Duurzaam, zonnig en groen
Duurzaamheid is een belangrijk uitgangspunt bij de uitwerking van het plan PromenadePark. Alle bouwpartners werken bewust toe naar een vitale en gezonde leefomgeving. Zo heeft het overgrote deel van de woningen altijd één of meer zonzijdes. Ook de oriëntatie van de grote buitenruimtes wordt hierop afgestemd. Daarbij wordt de nu nog grijze Promenade omgevormd tot een bredere, groene straat met veel planten, stevige bomen en fijne speelplekken. Dit groen wordt vanuit de Promenade doorgetrokken naar het Burgemeester van Grunsvenplein, gelegen voor het theater. Dat vergroot het parkgevoel en verbindt de ruimtes met elkaar. De gemeente zorgt voor hoogwaardige afwerking van de bestrating, verlichting en het straatmeubilair.