Markering nieuwe fase herontwikkeling Malpertuisplein te Maastricht

Op vrijdag 14 juli 2023 ondertekenden Wim Hazeu, bestuurder van Woonpunt, en Raymond Veugelers, directeur van Laudy Bouw, de aannemersovereenkomst voor het nieuwbouwproject aan het Malpertuisplein. Met deze ondertekening wordt de samenwerking voor de realisatie van het nieuwbouwproject officieel bevestigd.


Ruimte voor vernieuwing

Eind 2022 zijn we gestart met de sloop van 36 woningen en 19 winkels op het Malpertuisplein. Hiermee ontstaat ruimte voor een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de wijk. Samen met de gemeente Maastricht werken we aan de herinrichting van het Malpertuisplein. Onder andere het vergroenen van de openbare ruimte levert een bijdrage aan het wooncomfort van de bewoners. Het Malpertuisplein wordt een centrale plek in de buurt waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Duurzame en gevarieerde nieuwbouwplannen
Het nieuwbouwplan omvat de bouw van 59 appartementen, verdeeld over sociale huur en middenhuur. Ook komt er een maatschappelijke ruimte die een waardevolle bijdrage levert aan de buurt. De woningen krijgen minimaal energielabel A++ en dragen daarmee bij aan een duurzame toekomst. In totaal worden er zo’n 350 zonnepanelen geïnstalleerd. Bewoners profiteren hierdoor van groene energie en leveren een bijdrage aan de vermindering van de CO2-uitstoot.

In samenwerking met Dreessen Willemse Architecten, Castermans Bertram Holten ingenieurs en Bremen Bouwadviseurs, zorgen we ervoor dat de nieuwbouw  voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Naar verwachting starten de bouwwerkzaamheden in november 2023. Als alles volgens planning verloopt, worden de woningen in het eerste kwartaal van 2025 opgeleverd.