Nieuwbouw bedrijfspand Teranda opgeleverd

Het bedrijfspand van Teranda op bedrijventerrein Trilandis in Heerlen is opgeleverd. In juni 2022 mocht Laudy starten met de bouw van het pand waar het kantoor, de showroom, de productie en het centrale magazijn gevestigd moesten worden. Door de samenwerking met een team vanuit verschillende disciplines is het een fraai, maatwerk pand geworden waarmee Teranda klaar is voor de toekomst!

Processen verbeteren
Teranda is een bedrijf dat aluminium terrasoverkappingen en glaswanden maakt voor zowel de zakelijke als particuliere markt. Ze werken met eigen systemen waardoor alle producten op maat worden gemaakt en samengesteld. Teranda heeft bij Laudy de vraag neergelegd om een nieuw bedrijfspand te bouwen waar alle processen efficiënt onder één dak passen en dat tevens een representatief gebouw is. Er is een bouwteam samengesteld en samen met Wauben architects is er gekeken naar het productieproces. Dit proces is herzien en verbeterd. De logistieke en inpandige routing is optimaal ingericht. En de opdrachtgever heeft nieuwe stellingen en een ander type heftruck aangeschaft om de opslag en interne logistiek optimaal af te kunnen wikkelen, de constructie is hier als een maatwerkpak omheen gedimensioneerd. Het optimale ontwerp op het perceel in de vorm van een taartpunt was daarbij een aanvullende uitdaging.

Klaar voor de toekomst
Na een intensief, gezamenlijk ontwerp proces ‘from scratch’ is Laudy in juni 2022 gestart met de daadwerkelijk bouw. Dit proces is soepel verlopen en in maart 2023 is het nieuwe pand in gebruik genomen. Teranda beschikt nu over een esthetisch representatief pand waar kantoor en bedrijfshal zich als één geheel presenteren en klanten ontvangen kunnen worden. Er kan efficiënter gewerkt worden in een mooie omgeving. Zo zijn bijvoorbeeld ook glaszones doorgezet van het kantoorgedeelte richting de productiezones. Op het perceel is nog ruimte voor uitbreiding in de toekomst.
Wat een mooi project om aan te werken!