Officiële opening appartementencomplex aan de Groene Loper

Officiële opening appartementencomplex aan de Groene Loper
Door Maasvallei, Servatius en Laudy Bouw & Ontwikkeling


Maastricht, 29 september 2023
Na anderhalf jaar van hard werken, vierden we gisteren in aanwezigheid van de nieuwe bewoners de officiële opening van het nieuwbouwcomplex aan de noordelijke kop van de Groene Loper. Dit complex, gelegen aan de Burgemeester Bauduinstraat grenzend aan de wijk Wittenvrouwenveld, bestaat uit twee blokken van zestig betaalbare huurwoningen voor Maasvallei en twintig woningen voor Servatius.

Feestelijke opening
De feestelijkheden begonnen met een dankwoord van de directeur-bestuurders van beide corporaties en aannemer Laudy Bouw & Ontwikkeling, die de inzet en toewijding van alle betrokkenen benadrukten om dit project tot een succes te maken.

Vervolgens was er het symbolische moment waarop het lintje officieel werd doorgeknipt door gedeputeerde Theuns. Dit moment markeerde niet alleen de opening van het appartementencomplex, maar ook het begin van een nieuwe toekomst voor de bewoners.

Een bijzonder moment tijdens de viering was de onthulling van de naam van het Maasvallei-complex, “Bauduin Residentie”. Een naam die is bedacht door een van de bewoners van het complex en daarmee het belang benadrukt dat Maasvallei hecht aan de inbreng van haar bewoners.

Realisatie
In opdracht van Maasvallei en Servatius werd het appartementengebouw door Laudy Bouw & Ontwikkeling binnen anderhalf jaar gerealiseerd en is een van de weinige nieuwbouwprojecten in de sociale sector aan de Groene Loper. De duurzame woningen zijn volledig gasloos en dragen aanzienlijk bij aan de verduurzaming van het woningaanbod.

Met deze woningen dragen Maasvallei en Servatius bij aan een goede balans in het woningaanbod aan de Groene Loper. De betaalbare huurwoningen vormen een belangrijke stap in het creëren van een diverse en levendige gemeenschap op de plek waar Oost- en West Maastricht door de Groene Loper met elkaar verbonden worden.

De realisatie van dit nieuwbouwproject werd mede mogelijk gemaakt door subsidies van de gemeente Maastricht, projectbureau A2 Maastricht en de provincie Limburg.

Bewoners
De appartementen in de sociale sector zijn bestemd voor een brede doelgroep, waaronder starters, mensen van middelbare leeftijd en ouderen. De bewoners namen hun intrek vanaf de oplevering in mei en hebben zich inmiddels allemaal gesetteld.

Wij wensen de bewoners van beide complexen veel woonplezier in dit bruisend nieuw stadsdeel van Maastricht.