Officiële opening van het nieuwe kantoor Laudy Bouwservice & Ballast Nedam Materieel

Samen sterk in Sittard

Laudy Bouw & Ontwikkeling is een bekend gezicht in het Limburgse. Het bedrijf is een dochter van Ballast Nedam en eigendom van Renaissance Construction: een grote internationaal opererende partij in de bouwbranche met – voor wie het googelt – indrukwekkende projecten op haar CV. “Wij staan dus met de ‘poten’ stevig in de Limburgse grond, maar kunnen zo nodig beschikken over de slagkracht van een wereldspeler. Een sterke combinatie”, meldt Martijn Zoetbrood. Hij is projectmanager bij Laudy Bouwservice, een bedrijfsonderdeel dat onlangs in Sittard een prachtig nieuw bedrijfspand betrok. Samen met de medewerkers van zus Ballast Nedam Materieel en van restauratie.

Bouwservice was sinds de jaren tachtig gevestigd  aan de Gasthuisgraaf op Industrieterrein Noord in Sittard, maar die locatie voldeed niet meer. Tijd dus voor een nieuwe plek, die door de collega’s van – vanzelfsprekend! – Laudy Vastgoedontwikkeling gevonden en ontwikkeld werd op het eveneens in Sittard gelegen bedrijventerrein Fortuna. Dat het nieuwe onderkomen – 700 m2 bedrijfshal gekoppeld aan twee kantoorlagen en een stuk opslag- en parkeerterrein – ook door Laudy en vaste partners zelf gebouwd werd, mag duidelijk zijn. Vanuit de nieuwe plek zal Bouwservice haar werkzaamheden verrichten, zoals transformaties van bestaande gebouwen, verbouwingen, kleinere projecten en onderhoudswerkzaamheden.

Fraai en efficiënt

Dat je ontwikkelt en bouwt voor jezelf was ook voor Zoetbrood best bijzonder zegt hij. “En al zal dit pand misschien niet op ons internationale CV komen:  we zijn zeer tevreden over het resultaat.” Met zijn rondingen en fraaie, speelse gevelbeplating aan de bovenzijde oogt het mooi vanaf de buitenkant; binnen overheerst vooral ook efficiency. De fundering en staalconstructie omschrijft de projectmanager van Laudy Bouwservice als traditioneel. “Daar geen toeters en bellen. Opvallender: met dank aan onder meer 232 zonnepanelen op het dak en een optimale isolatie van het gebouw is het geheel gas-loos, zelfsupporting met energielabel A+++++.”

Waardekernen

Een kleine 20 M/V hebben er een vaste werkplek, voor vijftien bouwplaats medewerkers van Bouwservice wordt het de uitvalbasis naar de opdrachtgevers. Opdrachtgevers die zich vooral in Limburg bevinden: het ‘land’ waarvan geheel Laudy de taal spreekt en zich thuis voelt.

Laudy heeft een vijftal specialismen, naast Bouwservice en restauratie die in de nieuwbouw gehuisvest zijn, houdt Laudy zich bezig met Woningbouw nieuwbouw; Woningbouw renovatie & verduurzaming; Utiliteitsbouw. Deze zijn gehuisvest in het vertrouwde kantoor aan de Irenelaan in Sittard.

Zoetbrood: “We noemen het – what’s in a name – trouwens geen specialismen, maar Waardekernen. De gedachte achter een Waardekern is dat verschillende complementaire specialisten van onze organisatie binnen één Waardekern opereren. We bundelen dus specialistische kennis. Zo kunnen we constant werken aan het optimaliseren van zowel onze processen als onze producten, met als uiteindelijk doel natuurlijk om onze opdrachtgevers optimale waarde, kwaliteit en dienstverlening te kunnen leveren.”