HEEMwonen en Laudy Bouw & Ontwikkeling bundelen krachten voor Rolduckerveld

HEEMwonen en Laudy Bouw & Ontwikkeling gaan samen aan de slag met de heropbouw van de buurt Rolduckerveld in Kerkrade. Deze samenwerking, waarvan de overeenkomst deze week is getekend, markeert een belangrijke stap in de gebiedsontwikkeling van Rolduckerveld. Samen met Gemeente Kerkrade en Wonen Zuid streven we naar een diverse en vernieuwde woonomgeving waar toekomstige bewoners zich thuis voelen.

Gevarieerd aanbod
De bestaande hoogbouw maakt plaats voor een gevarieerder aanbod aan woningen. Hiermee wordt het fundament gelegd voor een buurt met diversiteit, geschikt voor meerdere doelgroepen, waar cultuur en historie hand in hand gaan met een aangename en groene leefomgeving. HEEMwonen geeft met het realiseren van in totaal 297 nieuwe woningen een enorme impuls aan het gebied. De bouw van de 145 meergezinswoningen geeft HEEMwonen in opdracht aan Laudy Bouw & Ontwikkeling na een zorgvuldige selectieprocedure.

Nieuwe identiteit
Tijdens het selectieproces zijn vijf aannemers beoordeeld op diverse kwaliteitscriteria. Een onderdeel daarvan was dat de gekozen aannemer de nieuwe identiteit van Rolduckerveld, met haar vier onderscheidende waarden, omarmde en integreerde in het voorstel. Laudy Bouw & Ontwikkeling heeft zich onderscheiden door op de verschillende kwaliteitscriteria het beste te scoren. Bovendien was de identiteit van Rolduckerveld goed vertaald in het plan.

Meerjarige samenwerking
Met de start van de daadwerkelijke bouw gepland voor begin 2025, kijken wij uit naar deze meerjarige samenwerking. De komende periode zullen wij samenwerken aan de verdere planvorming voor de bouw.

Dennis Bogers, projectleider Rolduckerveld: "Het is mooi om te zien dat we samen met Laudy Bouw & Ontwikkeling nu echt kunnen beginnen aan de wederopbouw van Rolduckerveld. Samen zullen we stappen zetten om deze plek te transformeren tot een prettige woonomgeving voor zowel bestaande als nieuwe bewoners."

Nicole Budé, Senior Projectmanager Bouwontwikkeling Laudy Bouw & Ontwikkeling: “We zijn trots dat we voor HEEMwonen aan deze mooie opgave mogen bijdragen. We starten het bouwteam op en gaan aan de slag om Rolduckerveld een nieuwe impuls te geven.”

Rolduckerveld laten bloeien
Samen met Wonen Zuid en Gemeente Kerkrade streven wij ernaar om Rolduckerveld te laten bloeien en te laten uitgroeien tot een gemeenschap waar mensen met trots kunnen wonen, werken en leven.