Nicole Budé

Projectmanager Ketensamenwerking

Nicole Budé

Inmiddels bewijst de praktijk dat de beste projectresultaten geboekt worden als alle adviseurs, uitvoerende partners én eindgebruikers vanaf het prille begin van een project betrokken worden

In 2016 maakte Nicole de overstap van de woningcorporatiewereld naar de commerciële bouwwereld. Een nieuwe werkomgeving, mét een zelfde doelstelling samen met alle partijen ‘zorgen voor tevreden bewoners’.
Jarenlang zat Nicole aan de andere kant van de tafel, als projectmanager bij een woningcorporatie. Ze was overtuigd dat de samenwerking tussen woningcorporaties en aannemers veel beter zou kunnen. ‘Als je hiervan overtuigd bent, moet je er ook wat aan doen’ vertelt Nicole. Ze zocht naar een nieuwe uitdaging, passend bij haar kennis, haar specifieke ervaring én ambitie. Ze vond deze bij LAUDY.

Genen

Op de vraag waarom zij voor LAUDY koos, is Nicole heel duidelijk: “Ik ben een grote voorstander van ketensamenwerking. Maar ketensamenwerking is nu een hype in de bouw en het onderwerp wordt volgens mij veel moeilijker gemaakt dan het is.
Samenwerken, gewoon doen. Met vaste partners de klus klaren. Kwaliteit is belangrijk, samenspel en eerlijk zijn nog belangrijker. Een mentaliteit die zit in de genen van LAUDY. Hier werken voornamelijk ook ‘groene’ mensen, om het persoonlijkheidsmodel van Jung even aan te halen. Mensen die het prettig vinden om een goede verstandhouding te hebben met anderen en zich hier ook voor inspannen. Ketensamenwerking is voor LAUDY niets nieuws. Voor mij was de keuze voor dit bedrijf dus niet moeilijk.”

Wederzijds begrip

“Uiteraard kan het altijd nog veel beter. Op de juiste momenten de koppen bij elkaar steken en onderling vertrouwen geven. Elkaar aanspreken zowel intern als extern als we terugvallen in traditioneel gedrag.”
Nicole; “Ook is er nog veel te winnen aan begrip tussen de opdrachtgever en opdrachtnemer. Erken wederzijdse belangen, dat is de basis. Bepaal je doelen, wees creatief en werk samen. Heb oog voor efficiency, haalbaarheid, maar ook voor duurzame innovatie met als doel gelukkige bewoners.
Afspraken nakomen en open communiceren. Weg met die vechtcultuur en ieder voor zich.
Misschien ben ik wel een idealist? Dat zij dan zo. Ik sta open voor verandering en neem graag anderen mee in het ‘nieuwe werken’, als je ketensamenwerking nog zo wilt noemen” besluit Nicole vastberaden.

Wat kan en wat kan niet

“Inmiddels bewijst de praktijk dat de beste projectresultaten geboekt worden als alle adviseurs, denk hierbij aan de bouwadviseur, de architect, aannemer, constructeur, installatieadviseur, uitvoerende partners én eindgebruikers vanaf het prille begin van een project betrokken worden.
Deelnemen aan overleg of aan inspraakavonden met bewonerscommissies is belangrijk. Hiervoor is niet alleen een rol weggelegd voor de woningcorporatie, maar ook voor LAUDY. Luisteren naar wensen, aangeven wat mogelijk is, maar ook wat niet kan en waarom. Leg zaken begrijpelijk uit, vermijd technisch vakjargon. Door duidelijk te zijn ontstaat er begrip.”

Alle hens aan denk

Werken in een enthousiast en gedreven team vindt Nicole een geweldige uitdaging.
Af en toe mag het ook goed knallen. In ieder geval is het hier zeker niet saai.
Zij heeft net met een paar collega’s weer een tender (aanbesteding) afgerond en ingediend. De voorbereiding hiervan zorgt keer op keer voor spanning en dynamiek. Alle hens aan dek.
“En nu kun je niets anders doen dan afwachten. Fingers crossed!”.