Voortgang bouw 30 woningen te Broekhem

De bouw van de 24 eengezinswoningen en 6 levensloopbestendige woningen in Broekhem-Valkenburg verloopt voorspoedig. De bouwstart was eind maart en nog voordat de bouwvakvakantie begint staan alle casco’s van deze PuurThuys woningen overeind! De oplevering van deze 30 woningen die in opdracht van Wonen Zuid worden gebouwd, vindt naar verwachting aan het eind van dit jaar plaats.Planning en werkzaamheden
Alle casco’s van de 30 woningen die in Broekhem aan de Henri Hermansstraat en Doctor Poelsstraat worden gebouwd zijn voor de bouwvakvakantie gereed. Bij twee bouwblokken worden voor de bouwvak ook de daken aangebracht. Direct na de bouwvak wordt met het plaatsen van de daken doorgegaan waarmee begin oktober alle daken geplaatst zijn.
Nu de ruwbouwfase bij de eerste bouwblokken afgerond is, is hier al gestart met het aanbrengen van de bestrating rondom de woningen. Zo kan er schoon gewerkt worden en wordt er niet met vuile voeten in de woning gelopen.
De opdracht voor de bouw van deze 30 woningen wordt gedaan met complete terreinafwerkingen; aanleg van parkeerplaatsen aan de achterzijde, plaatsing van hekwerken én beplanting.


PuurThuys
PuurThuys is het resultaat van een kennis- en krachtenbundeling van Laudy Bouw & Ontwikkeling en Ballast Nedam Zuid. Twee dochterbedrijven van Ballast Nedam die samen met een aantal gerenommeerde partnerbedrijven vorm en inhoud geven aan dit unieke woonconcept.
PuurThuys is gebaseerd op prefab bouw. Een specialisme waarin de bedenkers en makers van PuurThuys een lange staat van dienst hebben. Bouwen met prefab betonelementen heeft veel voordelen. Doordat de onderdelen in een geconditioneerde omgeving worden geproduceerd, is er sprake van een optimale controle over o.a. de temperatuur en luchtvochtigheid. Doordat het prefabriceren van de woningen in de fabriek plaatsvindt, is er een kortere bouwtijd. De kwaliteit en leveringssnelheid is gegarandeerd hoog.