Utiliteitsbouw

De utiliteitsbouw is een verzamelnaam voor veel verschillende disciplines. De specialisten van onze waardekern Utiliteitsbouw zijn uit een totaal ander hout gesneden dan bijvoorbeeld de collega's van de kern Woningbouw. Voor onze utiliteitsbouwers geen rijtjeswoningen en tweekappers. Nee, zij worden pas warm van prachtige kantoren, goed ontworpen bedrijfsgebouwen, moderne ziekenhuizen, duurzame industriegebouwen en zoveel meer. En dat soort gebouwen bouwt dit team maar al te graag.

Kantoren

Een saai kantoor? Bij Laudy bouwen wij plekken waar iedereen graag werkt. Daarbij hebben wij uiteraard oog voor duurzaamheidsaspecten, want het kantoor van de toekomst is bij voorkeur energieneutraal en niet aangesloten op het aardgasnet.

Verduurzaming

Naast nieuwbouw zijn er echter ook nog genoeg bestaande kantoorpanden. Kantoorpanden die niet meer voldoen passen wij aan zodat ze weer voldoen aan de eisen van de moderne tijd. Wij hebben diverse kantoren compleet gerenoveerd en daarbij gelijktijdig energiezuinig gemaakt. Gebouwen uit de jaren 60 met energielabel A+, het is gewoon mogelijk.

Transformatie

Is het kantoor echt niet meer aan te passen? Of is de ruimte gewoonweg overbodig? Wij geven graag een nieuwe functie aan dit vastgoed. Een hotel of appartementen, er is vaak veel mogelijk. Onze collega's van de waardekern Bouwservice vertellen er graag meer over. 

Bedrijfsgebouwen en industrie

Maatwerk

The show must go on! Een productielijn die stil staat of een laboratorium of distributiecentrum dat niet volledig kan worden gebruikt, kost geld. Wij zijn ons hier als geen ander van bewust. Niet voor niets werken wij al sinds de jaren 60 voor grote industriële bedrijven in Limburg als DSM, Rockwool en VDL Nedcar. Dat kan alleen wanneer je door en door begrijpt hoe het er daar aan toe gaat. Het bedrijfsproces gaat altijd voor. Altijd. En wij? Wij werken er gewoon omheen, onderdoor of desnoods ’s nachts. Het ultieme maatwerk, conform de wensen van onze klanten.

Specifieke regelgeving

Ook kenmerkend voor industrie is de specifiek regelgeving. Wij hebben specialisten in dienst die er alles vanaf weten. Zuurbestendig tegelwerk, antistatische vloeren, speciale coatings en vloeistofdichte betonconstructies, u kunt het zo gek niet bedenken of we hebben de kennis in huis en het al eens gerealiseerd. Wij kijken echt nergens meer van op. Dus ben je toe aan nieuwbouw of uitbreiding van uw bedrijfsgebouw of productielocatie? Bel ons gerust!

Gezondheidszorg

Intramuraal en extramuraal

Samen zorgen we ervoor dat mensen langer gezond blijven. In de gezondheidszorg gaat het allereerst om mensen. Vastgoed is niet meer dan een middel om mensen te kunnen verzorgen of beter te maken en wij weten dat. Of het nu gaat om intramurale zorg of extramurale zorg. Overal kom je ons tegen. Wij bouwen en verbouwen verpleeghuizen en ziekenhuizen, maar ook zorgwoningen.

Specifieke regelgeving

Hoewel vastgoed in de gezondheidszorg een middel is, is het vaak wel specifiek afgestemd op het doel. Met name in ziekenhuisomgevingen zijn er heel specialistische ruimtes. Denk aan laboratoria, operatiekamers, behandelkamers, onderzoeksruimtes en scannerruimtes. Voor al deze ruimtes gelden weer andere regels met betrekking tot installaties en materiaalgebruik. Doordat wij kind aan huis zijn bij een aantal Limburgse ziekenhuizen, weten wij van de hoed en de rand.

Creatief in een dynamische zorgomgeving

In een dynamische zorgomgeving werken is een vak apart. Bezoekers en cliënten mogen geen overlast ervaren. Zo komt het regelmatig voor dat we een afdeling in een ziekenhuis verbouwen, terwijl enkele meters verderop patiënten worden behandeld. Overlast beperken is een uitdaging die vraagt om creativiteit. Aangezien Laudy keer op keer wordt gevraagd voor projecten bij diverse zorginstellingen, zit het met onze creativiteit wel goed.

Onderwijs

Tussen de lessen door

Als er één sector is die veel aan verandering onderhevig is, dan is het wel het onderwijs. Sterk gedreven door de politieke wind ontstaan nieuwe onderwijsconcepten en ook onderwijshervorming is een veelgehoorde term. Dit alles vraagt om flexibel vastgoed. Want waar vandaag nog separate leslokalen nodig zijn, kan morgen zomaar een leerdomein de norm zijn. Dit soort ogenschijnlijk vaak kleine verbouwingen heeft veelal een behoorlijke impact op de dagelijkse gang van zaken in een school. Wat is er dan fijner dan kunnen vertrouwen op een bouwer die begrijpt wat belangrijk is in het onderwijs. Die bovendien rekening houdt met lestijden, toetsweken en bovenal veiligheid van leerlingen, personeel en omgeving

Een tweede leven

Soms is een onderwijsgebouw toe aan een flinke upgrade. In oudere schoolgebouwen is het binnenklimaat vaak niet in orde en tegenwoordig geeft men anders les dan in de jaren 70. Wij gunnen docenten en leerlingen een lichte, frisse school, voorzien van alle moderne gemakken. Een gebouw dat ook energetisch helemaal van deze tijd is. In het onderwijs werkt men steeds meer met specialisten, bijvoorbeeld voor remedial teaching en begeleiding van dyslecten. Waarom zou je voor een renovatie dan niet ook een specialist inzetten? Ontwikkelen en bouwen is ons vak en wij beschikken over vele jaren ervaring in het renoveren van schoolgebouwen. We helpen je graag!

Nieuwbouw van groot tot klein

Een fusie, de oprichting van een integraal kindcentrum of brede maatschappelijke voorziening. Er zijn veel redenen om voor nieuwbouw van een school te kiezen. Bij Laudy hebben wij de afgelopen decennia de nodige scholen gerealiseerd: MBO-opleidingen maar ook brede scholen en basisscholen. Van een gebouw met meer dan 35.000 m2 vloeroppervlak tot een bescheiden 1.900 m2. Vaak waren dit ook projecten in bouwteam, waarbij onze specialisten vroegtijdig aan tafel zitten tijdens het ontwikkeltraject. Zodoende heeft onderwijsland heeft voor ons geen geheimen meer.

Winkels en recreatie

Hospitality

In de wereld van hospitality draait het om persoonlijke aandacht voor de gast. In de bouw is persoonlijke aandacht voor de opdrachtgever helaas niet altijd de norm, maar gelukkig denken wij bij Laudy daar heel anders over. Een hotel of restaurant ontwikkelen en bouwen is geen standaard 13-in-een-dozijn-project. Het is iedere keer weer maatwerk. Over ieder detail is nagedacht, daar kom je pas achter wanneer je zo’n project hebt uitgevoerd. Wij hebben ervaring in het turn-key ontwikkelen en bouwen en weten dus wat er allemaal bij komt kijken. Graag helpen wij je verder!

Leisure

Vrije tijd. Veel mensen hebben er een chronisch tekort aan. Die spaarzame vrije tijd kan dan maar beter op een goede manier worden ingevuld. In het winkelcentrum, de bibliotheek, het zwembad, een vakantiepark of de sporthal. Al dit soort gebouwen hebben wij wel eens gebouwd of verbouwd en zodoende beschikken wij over de nodige kennis en ervaring met betrekking tot de leisure-branche.

Verbouwen met de winkel open

Wanneer de deur gesloten is, kunnen er geen gasten binnenkomen. Daarom dienen verbouwingen in de hospitality- en leisure-branche vaak in een kort tijdsbestek te worden uitgevoerd. En als het even kan dient de zaak ook nog gewoon door te kunnen draaien met minimale overlast voor de gasten. Te veel gevraagd voor een bouwer? Voor ons niet. Wij vertellen je graag over onze aanpak.

Detlev Keijdener Waardekernmanager Utiliteitsbouw

Waar ben jij trots op?

Bekijk video

Meer weten?

Neem contact op met onze waardekernmanager Utiliteitsbouw

Detlev Keijdener

Projectmanager Bouwontwikkeling

Als Projectmanager Bouwontwikkeling binnen de Waardekern Utiliteitsbouw ben ik uw eerste aanspreekpunt voor deze waardekern. Tevens ben ik (mede)verantwoordelijk voor het aanjagen en initiëren van innovatie en ontwikkeling op het gebied van utiliteitsbouw.