Gezondheidszorg

Intramuraal en extramuraal

Samen zorgen we ervoor dat mensen langer gezond blijven. In de gezondheidszorg gaat het allereerst om mensen. Vastgoed is niet meer dan een middel om mensen te kunnen verzorgen of beter te maken en wij weten dat. Of het nu gaat om intramurale zorg of extramurale zorg. Overal komt u ons tegen. Wij bouwen en verbouwen verpleeghuizen en ziekenhuizen, maar ook zorgwoningen.

Specifieke regelgeving

Hoewel vastgoed in de gezondheidszorg een middel is, is het vaak wel specifiek afgestemd op het doel. Met name in ziekenhuisomgevingen zijn er heel specialistische ruimtes. Denk aan laboratoria, operatiekamers, behandelkamers, onderzoeksruimtes en scannerruimtes. Voor al deze ruimtes gelden weer andere regels met betrekking tot installaties en materiaalgebruik. Doordat wij kind aan huis zijn bij een aantal Limburgse ziekenhuizen, weten wij van de hoed en de rand.

Creatief in een dynamische zorgomgeving

In een dynamische zorgomgeving werken is een vak apart. Bezoekers en cliënten mogen geen overlast ervaren. Zo komt het regelmatig voor dat we een afdeling in een ziekenhuis verbouwen, terwijl enkele meters verderop patiënten worden behandeld. Overlast beperken is een uitdaging die vraagt om creativiteit. Aangezien Laudy keer op keer wordt gevraagd voor projecten bij diverse zorginstellingen, zit het met onze creativiteit wel goed.    

Lees hier meer over Waardekernen bij Laudy