Tussen de lessen door

Als er één sector is die veel aan verandering onderhevig is, dan is het wel het onderwijs. Sterk gedreven door de politieke wind ontstaan nieuwe onderwijsconcepten en ook onderwijshervorming is een veelgehoorde term. Dit alles vraagt om flexibel vastgoed. Want waar vandaag nog separate leslokalen nodig zijn, kan morgen zomaar een leerdomein de norm zijn. Dit soort ogenschijnlijk vaak kleine verbouwingen heeft veelal een behoorlijke impact op de dagelijkse gang van zaken in een school. Wat is er dan fijner dan kunnen vertrouwen op een bouwer die begrijpt wat belangrijk is in het onderwijs. Die bovendien rekening houdt met lestijden, toetsweken en bovenal veiligheid van leerlingen, personeel en omgeving

Een tweede leven

Soms is een onderwijsgebouw toe aan een flinke upgrade. In oudere schoolgebouwen is het binnenklimaat vaak niet in orde en tegenwoordig geeft men anders les dan in de jaren 70. Wij gunnen docenten en leerlingen een lichte, frisse school, voorzien van alle moderne gemakken. Een gebouw dat ook energetisch helemaal van deze tijd is. In het onderwijs werkt men steeds meer met specialisten, bijvoorbeeld voor remedial teaching en begeleiding van dyslecten. Waarom zou u voor een renovatie dan niet ook een specialist inzetten? Ontwikkelen en bouwen is ons vak en wij beschikken over vele jaren ervaring in het renoveren van schoolgebouwen. We helpen u graag!

Nieuwbouw van groot te klein

Een fusie, de oprichting van een integraal kindcentrum of brede maatschappelijke voorziening. Er zijn veel redenen om voor nieuwbouw van een school te kiezen. Bij Laudy hebben wij de afgelopen decennia de nodige scholen gerealiseerd: MBO-opleidingen maar ook brede scholen en basisscholen. Van een gebouw met meer dan 35.000 m2 vloeroppervlak tot een bescheiden 1.900 m2. Vaak waren dit ook projecten in bouwteam, waarbij onze specialisten vroegtijdig aan tafel zitten tijdens het ontwikkeltraject. Zodoende heeft onderwijsland heeft voor ons geen geheimen meer.

Lees hier meer over Waardekernen bij Laudy