Geschiedenis

Het begon in 1852

In 1852 start Jan Laudy in Sittard een aannemingsbedrijf en bouwmaterialenhandel. Sittard was toen pas 13 jaar een Nederlandse stad. Lang is Laudy een familiebedrijf geweest. Na stamvader Jan Laudy volgden nog vele andere Laudy’s: Victor Hubert, Jean, Vic, Jan en tot slot Boek Laudy. Door het uitblijven van familieopvolging is Laudy in 2002 ondergebracht bij een sterke partner: Ballast Nedam.
Onder de vleugels van Ballast Nedam is Laudy gestaag doorgegroeid. In 2016 is het tot dan toe beursgenoteerde Ballast Nedam gekocht door Rönesans Holding: een kerngezond familiebedrijf en een belangrijke wereldspeler. Door de sterke bedrijfscultuur en onderlinge verbondenheid heeft Laudy binnen het concern altijd haar eigen identiteit behouden: gedreven, servicegericht en natuurlijk een tikkeltje eigenzinnig op zijn tijd.

Foto's uit de oude doos

De Bergerhof

Laudy is sinds de oprichting een aantal keer verhuisd, maar de hoofdvestiging is altijd in Sittard gebleven. Achtereenvolgens waren wij gevestigd aan de Plakstraat, de Limbrichterstraat, de Stationsstraat en de Leijenbroekerweg. Sinds 1984 is de hoofdvestiging van Laudy gevestigd aan de Irenelaan in het pand ‘De Bergerhof’, een rijksmonumentale herenboerderij waarvan het oudste deel dateert uit 1660. Zelf vinden we het een van de mooiste werkplekken van Sittard, maar kom vooral een kijkje nemen en oordeel zelf.